Skip to content

Joukkueenjohtajille

Joukkueenjohtajat, huoltajat ja taloudenhoitajat luovat perustan joukkueen toiminnan pyörittämiselle. Joukkueenjohtajan ei tarvitse selviytyä kaikista tehtävistä yksin, vaan joukkueenjohtajia voi olla joukkueessa useampi ja vastuut jaettu. Esimerkiksi joukkueessa voi olla oma vastuuhenkilö talkoille, kioskille, viestinnälle sekä varusteille.

Joukkueenjohtajan tärkeimpiä tehtäviä on suunnitella kautta yhdessä valmennuksen kanssa, ylläpitää pelaajarekisteriä ja huolehtia ilmoittautumiset ja vakuutukset, pitää huoli joukkueen taloudesta, olla linkkinä seuran ja joukkueen välissä, organisoida ottelu-tapahtumia sekä hallita joukkueen osalta Palloliiton Taso – järjestelmää. Viestinnän merkitys korostuu nykypäivänä kaikissa yhteisöissä. Tehokas viestintä lähtee ydinkysymyksistä: mitä tehdään, miksi tehdään ja kenelle tehdään ja missä kanavissa. Lue myös KeuPan viestintäohje.

Joukkueenjohtajana KeuPassa

KeuPa tarjoaa joukkueenjohtajille tuen tehtäväänsä. Seurassa toimii joukkueenjohtajavastaava Ville Korhonen, joka on joukkueenjohtajien tukena yhdessä johtokunnan kanssa.

KeuPan johtokunta on määrittänyt joukkueille seuraavat ohjeistukset, joista vastaa joukkueenjohtaja:

Pelaajien rekisteröinnit ja yhdistysrekisteri

Kaikkien seurassa toimivien tulee olla seuran jäseniä. Pelaajien osalta jäsenmaksu on yhdistetty toimintamaksuun, toimihenkilöiden tulee hoitaa jäsenmaksu itsenäisesti. Kun joukkueiden toimintamaksuja tilitetään seuralle, tulee mukana toimittaa lista pelaajista jäsenrekisteriä sekä Palloliiton rekisteröintiä varten. Seuran käytössä on yhtenäinen excel – pelaajalista, jolla pelaajien tiedot ilmoitetaan rekisteröintiä varten.

Voit ladata tiedoston käyttöösi tästä:

Pelaajalista jäsenrekisteriä ja rekisteröintejä varten toimitetaan toimisto@keuruunpallo.fi sekä hannu.tastula@gmail.com. Jos rekisteröinteihin liittyen kysyttävää, nämä voi ohjata Hannulle. 

KeuPan toimintamaksut kattaa kalenterivuoden ajalta harrastamisen. Myös Palloliiton rekisteröinnit ovat pääsääntöisesti voimassa tämän ajan. Joukkueiden tulee pitää huoli siitä, että etenkin ne harrastajat jotka harjoittelevat myös talvella, maksut, rekisteröinnit ja vakuutukset ovat kunnossa heti vuoden alusta alkaen. Jos pelaajalla on oma vakuutus, tulee joukkueenjohtajan kerätä näistä tieto itselleen tapaturmien varalta. 

Toimihenkilöiden korvaukset

Jos joukkueessa sovitaan, että joukkueen valmentajalle maksetaan kilometrikorvausta liittyen harjoituksiin tai pelitapahtumiin tapahtuvista ajoista, tulee tämä budjetoida joka joukkueen omaan kausibudjettiin ja kerätä varat maksettavaa korvausta varten. Kuitenkaan joukkue ei voi itse maksaa kilometrikorvausta, vaan tämä tulee tapahtua pääseuran kautta ilmoitusvelvollisuuden vuoksi. Seuran määrittämä kilometrikorvaus on 0,30€/km. Verovapaasti maksettavien kilometrikorvausten enimmäismäärä vuodessa on 3000€. Jos valmentajalle maksetaan korvausta, edellyttää seura valmentajasopimuksen allekirjoittamista, yhteisten pelisääntöjen varmistamiseksi, johon myös kirjataan yhteisesti sopimus siitä, että kilometrikorvaus tullaan maksamaan. 

Joukkueen ilmoitusvelvollisuudet seuralle

Keuruun Pallon tavoitteena on avoimuus ja hyvä vuorovaikutus joukkueiden ja seuran välillä. Seura pyrkii tiedottamaan nettisivuillamme ja whatsapp – ryhmissä ajankohtaisista asioista, ja vastaamme kysymyksiin mielellämme. 

Joukkueiden suunnalta toivomme tietoa seuralle seuraavissa asioissa: 

 – Kausisuunnitelma (osallistuminen sarjaan, turnauksiin, kustannukset) 

– Sponsorisopimukset 

– Varainhankintakeinot ja talkoot

Kausisuunnitelmia käydään yhdessä läpi valmentajien kanssa. Tärkeimmät asiat joita seuran näkökulmasta otamme huomioon ovat kauden peli- ja turnaustapahtumat sekä kustannukset ja näiden budjetointi. 

Sponsorisopimuksista toivomme keskusteltavan yhdessä seuran kanssa, avoimuuden ja hyvä yhteistyön säilymiseksi paikallisten yritysten kanssa. Keuruulla on useita yrityksiä jotka ovat seuran ja joukkueiden tukena. Koska sponsorit ovat seuralle ja joukkueille tärkeitä, pidämme hyvänä avoimuutta siihen liittyen, jotta vältyttäisiin siltä että yrityksille välittyy epäselvä tai negatiivinen kuva seuran toiminnasta, jos sponsorikyselyitä tulee esimerkiksi paljon saman seuran sisältä. Toivomme keskustelua seuran johdon kanssa, ennenkuin lähdette hankkimaan sponsoreita joukkueellenne ja autamme tässä mahdollisuuksien mukaan. 

Varainhankinnasta ja sen menetelmistä tulee tiedottaa myös seuraa. Jos seura saa tietoonsa hyviä varainhankinnan menetelmiä tai talkoita, jaetaan näistä tietoa joukkueille, jotta kaikilla on mahdollisuus halutessaan osallistua varainhankitaan / talkoisiin. Seura järjestää myös omia perinteisiä talkoita kauden aikana. Lisäksi joukkueille asetetaan kesäisin talkoovuoro edustusjoukkueen peleihin.

Joukkueen tulee hyväksyttää yli 500€ hankinnat, harjoitusleirit ja turnausmatkat johtokunnalla. 

Toimihenkilöiden varusteet

KeuPan sääntöjen mukaan joukkueiden toimihenkilöiden on hyvän tavan mukaista esiintyä kentällä ja pelitapahtumissa seura-asuissa. KeuPan pääyhteistyökumppani seura-asuissa on Adidas ja hankinnat teemme Stadiumin kautta. Lisäksi seuralla on oma fanituote-kauppa, josta löytyy kattava valikoima erilaisia seuratuotteita. 

Seura ei pääsääntöisesti maksa joukkueiden toimihenkilöiden vaatteita, vaan nämä maksut tulee budjetoida joukkueiden kausi-suunnitelmaa. Näin mahdollistetaan se, että varusteita hankitaan tarpeen mukaan. Toimihenkilöt voivat itse valita haluamansa tuotteet (verkkarit, hupparit, t-paidat yms). Seura ohjaa Stadiumin vuosihyvitykset, kaudella 2024 toimihenkilöt tulevat saamaan KeuPan teknisen t-paidan.

Erotuomari / pelinohjaajapalkkiot

Sarjapeleistä seura maksaa pelinohjaajien ja erotuomareiden palkkiot. Pelinohjaajat ovat seuran kautta, seuran kouluttamia pelinohjaajia. Erotuomarit asettelee Palloliitto. Seura asettelee pelinohjaajat ennen kevät- ja syyskierrosta, lista pelinohjaajista toimitetaan joukkueille. Ennen peliä joukkueenjohtajan on hyvä olla yhdeydessä pelinohjaajaan ja kertoa mahdollisista käytännöistä pelitapahtumaan liittyen ja toivottaa pelinohjaaja tervetulleeksi joukkueen tapahtumaan. 

Pelinohjaajat täyttävät palkkiomaksulapun pelitapahtumien jälken ja toimittavat sen seuralle allekirjoitettuna. Pelinohjaajan palkkiomaksulomakkeita pyritään säilyttämään Tervan kioskissa sekä seuran nettisivuilla. Sarjapelistä palkkio 14€/peli.

Jos joukkue pelaa harjoituspelin jossa käytetään pelinohjaajaa, on näistä maksettu 10€ korvaus pelinohjaajalle. Maksun hoitaa joukkue, kuitenkin tämän on tapahduttava pääseuran kautta verotuksen vuoksi. Harjoituspelistä kirjataan palkkiolomake, seura laskuttaa joukkueelta maksetut palkkiot. 

Seura pyrkii maksamaan pelinohjaajien palkkiot toimitettujen lomakkeiden mukaan kuun 15. ja 30. päivä.

Palloliiton joukkueenjohtajaopas antaa kattavat vinkit joukkueenjohtajalle!

Joukkueenjohtajat – Seurojen avaintekijät | Webinaari | 3.4.2023

KeuPan materiaali joukkueenjohtajille