Skip to content

KeuPan viestintäohjeet

Seuran arvot

KeuPan arvot ovat ilo, liikunnallisuus, yhteisöllisyys ja vapaaehtoisuus. KeuPan arvot ohjaavat seuran toimintaa ja pyrkitvät vaikuttamaan kaikkien kuntalaisten hyvinvointiin jalkapallon kilpailutoiminnan lisäksi. Tuemme ja kannustamme vapaaehtoisia toimintaamme, haluamme positiivisella ja avoimella ilmapiirillä toivottaa kaikki tervetulleiksi mukaan toimintaan! Kannustamme harrastajia liikkumaan myös jalkapallokentän ulkopuolella, sekä järjestämme liikuntamahdollisuuksia myös joukkuetoiminnan lisäksi!

Sisäinen viestintä ja sen kanavat

Sisäisen viestinnän kohderyhmänä ovat seuran johtokunta, valmentajat, joukkueenjohtajat ja muut toimihenkilöt, sekä harrastajat ja heidän vanhemmat.

KeuPan tavoitteena on informoida riittävästi ja avoimesti ajankohtaisista asioista. Selkeän viestinnän kautta pyrimme vahvistamaan yhteenkuuluvuutta ja helpottamaan toimintaa seurassa. Pääasialliset viestintäkanavat ovat seuran nettisivut, Instagram ja Facebook. Sosiaalisessa mediassa julkaisemme seuraan, joukkueisiin ja tapahtumiin liittyvää informaatiota.

Toimihenkilöiden ja joukkueiden käytössä ovat omat WhatsApp – ryhmät. Joukkueiden ja niiden toimihenkilöiden sekä seuran johtokunnan yhteystiedot löytyvät seuran nettisuvilta. Joukkueet käyttävät Nimenhuuto – palvelua tapahtumiin ilmoittautumisessa.

Ulkoinen viestintä

Sosiaalinen media sekä seuran nettisivut toimivat myös yhtälailla ulkoisen, kuin sisäisen viestinnän kanavana. Ulkoisen viestinnän kautta pyrimme tavoittamaan kannattajat, muut seurat, yhteistyökumppanit, alueen asukkaat ja Palloliiton. Viestinnän tärkein päämäärä on tehdä seuran toimintaa avoimeksi ja näkyväksi myös edellä mainituille tahoille, positiivisella ja avoimella asenteella.

Toimiessamme seuratyössä joukkueen tapahtumissa tai seuran tapahtumissa, luomme olemassaolollamme käsityksen ja kuvan seurasta ja sen toiminnasta. Joukkueiden toimihenkilöiden tulee esiintyä pelimatkoilla, peleissä ja turnauksissa seuravaatteissa. Edellytämme pelimatkoilla, peleissä ja turnauksissa pelaajilta, toimihenkilöiltä ja kannattajilta asiallista ja kunnioittavaa ja kannustavaa käyttäytymistä tuomareita, vastustajia ja omia toimijoita kohtaan.

Seuran tiedottajat

Seuran tiedottamisesta vastaa pääasiassa johtokunta. Jotta viestintä on yhdenmukaista, asiallista ja seuran arvojen mukaista, ei seuran nimissä voi viestiä kuka tahansa. Otteluihin, turnauksiin ja joukkueiden toimintaan liittyen voi tiedottaa myös joukkueiden toimihenkilöt.

Seuran kriisiviestinnästä vastaa puheenjohtaja.

Joukkueiden omat somekanavat

Joukkueet voivat halutessaan perustaa omia somekanavia, KeuPa suosittelee hyödyntämään näitä. Somekanavista tulee aina olla vastuussa täysi-ikäinen henkilö. Somekanaviin liittyen tulee noudattaa seuran ohjeistusta siitä, että julkaistava sisältö on positiivista, kaikkia kunnioittavaa ja seuran arvojen mukaista. Sosiaalisen median tileihin liittyen tulee sopia yhdessä vanhempainpalaverissa siitä, että kaikki hyväksyvät tilin perustamisen ja julkaisut siellä.

KeuPa kannustaa pelaajia ja heidän vanhempiaan vanhempia joukkueiden toimintaan, tapahtumiin, pelaajiin, pallotemppuihin, turnauksiin, ja muihin tapahtumiin liittyvään positiiviseen ja arvojen mukaiseen viestintään myös omissa somekanavissaan.

Yleiset ohjeet viestintään KeuPaan liittyen

 • Arvosta ja kunnioita pelaajaa, vastustajaa, valmentajaa, tuomaria sekä seuraa, viestitään positiivisesti.
 • Varmista, että kuvien ja videoiden käyttöön on lupa sekä kuvattavilta että
  kuvan/videon ottajalta. Joukkueenjohtaja varmistaa pelaajakohtaiset luvat.
 • Varmista kuvien laatu ennen niiden käyttöä
 • Käytä huumoria harkiten
 • Julkaise seuran arvojen mukaisesti
 • Kommentoinneissa arvosta seuraa tai joukkueita kohtaan esitettyjä mielipiteitä, vastaa niihin
  harkiten ja rakentavassa hengessä.
 • Muista merkinnät @keuruunpallo, #keuruunpallo #keupa #futiskuuluukaikille